meista-tiina

”Michelin-ravintolat jalostivat suhdettani ruokaan”

Kasvoin hyvän ruuan parissa

Lapsuudenkodissani juhlittiin paljon ja yhdessä valmistettu ruoka oli tärkeä osa tilaisuuksia. Opin jo lapsena arvostamaan itse valmistetun ruuan mahdollisuuksia ja monipuolisuutta – lihasta todellakin syötiin muutakin kuin paistit ja fileet.

Aloitin työt ruuan parissa jo yläkouluiässä, kun pääsin tarjoilemaan kotitalousopettajamme järjestämissä tilaisuuksissa. Aika pian ryhdyimme ystäväni kanssa organisoimaan erilaisia juhlia ja tilaisuuksia.

Opiskelin kaksoistutukinnon Jyväskylässä ja muutin töiden perässä Helsinkiin. Kokkina kehittyminen vaati paljon työtä ja itsensä haastamista, sekä nöyryyttä ottaa vastaan kaikki saatavilla ollut oppi.

Pääsin suorittamaan viimeisen työharjoitteluni Michelin-tähdellä palkittuun G.W. Sundmaniin, mikä sysäsi liikkeelle erityisen suhteeni ruokaan. Opin kunnioittamaan raaka-aineita ja hioin ammattitaitoani edelleen mm. hotelli Kämpissä sekä maineikkaassa Palacessa.

Olen ikuisesti kiitollinen kaikesta, mitä Helsingin-vuosinani näin, koin ja opin. Noiden vuosien ansiosta suhteeni ruokaan, raaka-aineisiin ja työmoraaliin on niin erityinen.

Siksi tämä on mun juttu.

Tiina Rautiainen
omistaja, T Catering